Let op!

Dit website is enkel nog online voor archiverings doeleinden en wordt verder niet meer bijgehouden. Informatie op de website kan onjuist of verouderd zijn!

Zaal / Project

DE ZAAL

De ABC Cinema is een uitzonderlijke vintage bioscoop uit de jaren zeventig op een van de drukste lanen van Brussel. De ABC “Cinéma Spectacle” opende zijn deuren in 1971 als een zaal gespecialiseerd in pornografische films, afgewisseld met striptease-shows. Meer dan veertig jaar hield de zaal vast aan deze formule, en werd zo een van de laatste Europese sekscinema’s die zijn films nog op 35mm pellicule vertoonde. In juli 2013 zou de ABC uiteindelijk sluiten.

De zaal is niet bijzonder groot, maar biedt een mooie ruimte met gelijkvloers en balkon. Vlak voor het scherm bevindt zich een groot podium. De zaal beschikt in totaal over een honderdtal zitplaatsen.

Ze heeft het potentieel om plaats te bieden aan een waaier van multidisciplinaire activiteiten.

Het plafond van de kleine tussenverdieping naar het balkon, is versierd met een indrukwekkende collage.

Brussel telt veel oude cinemazalen, die ofwel onherkenbaar gestransformeerd zijn dan wel volledig leegstaan. Het bijzondere aan de ABC is dat deze bijna in zijn oorspronkelijke staat bewaard is gebleven. De zaal deed tot op de laatste dag dienst als bioscoop. Ze heeft een heel eigen persoonlijkheid, met een stijl die meteen terug doet denken aan de jaren zeventig. Het bescheiden volume zorgt er bovendien voor dat het idee om er terug activiteiten in te organiseren verre van onrealistisch is, want grote verbouwingswerken zullen hierdoor niet nodig zijn.

plan-ABC

HET PROJECT

Sinds juni 2013 staat de voormalige ABC cinema leeg. Het team van Cinema Nova was al enkele maanden geïnteresseerd in het enorme potentieel dat de plek heeft voor het culturele leven in Brussel.

De zaalinfrastructuur en de locatie lenen er zich uitstekend toe om de bioscoopfunctie te behouden en de voormalige ABC uit te bouwen tot een vitale en duurzame participatie- en ontmoetingsplek voor film, muziek en andere kunsten.

Omdat plots vernomen werd dat het gebouw dreigde te veranderen in een zoveelste gezichtsloze snackbar of winkel op de centrale Brusselse Noord-Zuid as, zetten leden van Cinema Nova, Offscreen/vzw Marcel en La Rétine de Plateau de schouders onder een project om deze zaal van de ondergang te redden.

Het is een krankzinnig project. In nauwelijks twee weken werd een wettelijke structuur gecreëerd die de overname van het huurcontract op zich neemt. Gedurende een jaar staat die in voor de huurkost; de tijd die nodig is om een cultureel project te helpen opstarten dat nadien de teugels kan overnemen. De stichting Cineact werd in allerijl opgericht en doet een oproep om hiervoor het nodige geld in te zamelen.

SOS

Sponsors BlogLink

Geweldige webhosting-ervaring met Goedkoophosting.nl

Logo van de Goedkoopste webhoster in Nederland

Ik deel graag mijn positieve ervaring met de webhostingdiensten van Goedkoophosting.nl. Sinds ik hun voordeligste webhostingpakket en hun WordPress website-onderhoudspakket voor minder dan €15,00 per maand gebruik, heeft mijn online aanwezigheid een enorme boost gekregen. Hier zijn een paar redenen waarom ik zo tevreden ben:

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is cruciaal bij een webhostingprovider, en Goedkoophosting.nl stelt niet teleur. Mijn website is altijd beschikbaar en ik heb zelden te maken gehad met downtime. Dit geeft me gemoedsrust, wetende dat mijn website toegankelijk is voor mijn bezoekers.

Uitstekende prestaties

Sinds ik gebruikmaak van de webhostingdiensten van Goedkoophosting.nl, zijn de prestaties van mijn website aanzienlijk verbeterd. Mijn WordPress-pagina's laden snel en soepel, waardoor mijn bezoekers een geweldige gebruikerservaring hebben. Bovendien maken ze gebruik van geavanceerde cachingtechnieken en serveroptimalisaties, waardoor mijn website sneller dan ooit tevoren laadt.

Gebruiksvriendelijkheid

Als niet-technisch persoon zocht ik naar een webhostingprovider die gebruiksvriendelijk was en me gemakkelijk kon begeleiden. Goedkoophosting.nl heeft een intuïtieve interface en een eenvoudig te gebruiken controlepaneel. Ik kon moeiteloos mijn website opzetten, domeinen beheren en e-mailaccounts aanmaken. Het heeft mijn leven een stuk eenvoudiger gemaakt.

Uitstekende klantenservice

Wat me ook opviel, is de uitstekende klantenservice van Goedkoophosting.nl. Ze zijn altijd beschikbaar om mijn vragen te beantwoorden en eventuele problemen snel op te lossen. Of ik nu contact opneem via e-mail of telefoon, ik ontvang altijd vriendelijke en professionele ondersteuning.

Meest betaalbare webhoster in Nederland

Zoals de naam al doet vermoeden, biedt Goedkoophosting.nl zeer betaalbare hostingdiensten. Ben je op zoek naar de goedkoopste webhostingprovider in Nederland? Zoek dan niet verder en word snel klant bij Goedkoophosting. Ik was aangenaam verrast door de waarde die ik kreeg voor mijn geld. Ze bieden verschillende pakketten aan die aansluiten bij verschillende behoeften, waardoor ik de flexibiliteit heb om te kiezen wat het beste bij mij past.

Kortom, ik kan Goedkoophosting.nl, onderdeel van InterIP Networks BV uit Naaldwijk, ten zeerste aanbevelen aan iedereen die betrouwbare, snelle en gebruiksvriendelijke webhostingdiensten zoekt. Hun uitstekende prestaties, geweldige klantenservice en betaalbaarheid maken hen de beste keuze. Probeer het zelf en ervaar de voordelen van hosting bij Goedkoophosting.nl!

Bekijk hier onze Google-beoordelingen

GoedkoopHosting is Prima

Rescue mission for ABC Cinema